طب سنتی و اسلامی

احیاگران طب ایرانی

طب سنتی و اسلامی

احیاگران طب ایرانی

آیا می دانید که جهان با «موج کشنده» سرطان روبرو است

BBC Health: سازمان جهانی بهداشت در گزارش سال 2014 خود هشدار داده که موج سرطان در راه است و شمار مبتلایان به سرطان در دنیا تا سال 2035 به سالانه 24 میلیون نفر خواهد رسید که نیمی از این موارد قابل پیشگیری هستند، به شرط آنکه دانش پزشکی برای پیشگیری از سرطان اهمیت داده شده و به کار گرفته شود.

  

 

در حال حاضر سالانه 14 میلیون مورد ابتلا به سرطان تشخیص داده می شود که برای پیشگیری از آن«نیاز جدی» به مبارزه با دخانیات، چاقی و الکل وجود دارد. دکتر کریس وایلد ، مدیر آژانس بین المللی تحقیقات سرطان سازمان جهانی بهداشت معتقد است: «بازار جهانی سرطان رو به افزایش است که دلیل آن به وضوح افزایش جمعیت و پیر شدن جمعیت است.» این گزارش نشان می دهد که شتاب رشد سرطان در کشورهای در حال توسعه بیشتر از کشور های توسعه یافته است. بنابر گزارش، در سال 2010، سرطان در دنیا بیش از یک تریلیون دلار هزینه داشته که برای کشورهای ثروتمند بسیار سنگین است و کشورهای فقیر هم که اصلاً توانایی صرف چنین هزینه هایی را ندارند. مهمترین دلایل ایجاد سرطان بجز افزایش سن، سیگار، الکل، و چاقی هستند که با تغییر سبک زندگی قابل پیشگیری است. ورزش و رژیم غذایی سالم، پرهیز از مصرف سیگار و الکل،‌ در کنار به کارگیری برنامه های غربالگری و پیشگیری از سرطان هایی که عامل عفونی دارند، مثل سرطان دهانه رحم و سرطان کبد می تواند از شتاب افزایش شمار ابتلا به سرطان بکاهد. دخانیات مهمترین عامل ایجاد سرطان است. سرطان ریه بیش از هر سرطانی دیگری تشخیص داده می شود (سالانه نزدیک به دو میلیون مورد و 13 درصد کل موارد سرطان) و یک پنجم مرگ های ناشی از سرطان (بیش از یک و نیم میلیون مورد در سال) به سرطان ریه مربوط می شود که از این نظر رتبه اول را دارد. نویسندگان گزارش می گویند محدودیت های قانونی که دولت ها در مورد سیگار وضع کرده اند باید شامل الکل، نوشابه های دارای قند، آلودگی هوا و دیگر آلودگی های محیط زیستی هم بشود.

در ایران سالانه 85 هزار مورد سرطان تشخیص داده می شود، اما به نظر می رسد که آمار واقعی بسیار بالاتر باشد. کارشناسان معتقدند به دلیل نقایص آمارگیری و نبود برنامه های ملی غربالگری، آمار سرطان در ایران پایین اعلام می شود. در ایران هم در سطح فردی و هم در سطح دولتی به پیشگیری از سرطان بی توجهی می شود. رژیم غذایی رایج ناسالم است و آمار چاقی به طرز شگفت انگیزی بالاست و تقریباً نیمی از جمعیت اضافه وزن دارد. مصرف دخانیات شیوع بسیار دارد، و بیشتر از هر کشوری در دنیا تریاک مصرف می شود که سرطان زاست. آلودگی محیط زیست به خصوص آلودگی هوا هم در حدی است که حاقل پنج شهر ایران در میان آلوده ترین ها در دنیا هستند. در چند سال گذشته جامعه پزشکی درباره شیوع بالای سرطان در ایران و کاهش سن ابتلا به این بیماری هشدار داده و برخی نیز از اصطلاح «سونامی سرطان» استفاده کرده اند.

منبع: هفته نامه سپید 389¨ 24 بهمن 1392

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد