طب سنتی و اسلامی

طب سنتی و اسلامی

احیاگران طب ایرانی
طب سنتی و اسلامی

طب سنتی و اسلامی

احیاگران طب ایرانی

نکاتی حائز اهمیت در مورد طب سنتی

1 طب سنتی نگاه درمان مدار ندارد و سلامت محور است، پس اصلاً توقع نداشته باشید طبیب طب سنتی به شما چند قرص یا قطره یا شربت بدهد و بیماری شما کاملاً خوب شود، در صورتی که در طب کلاسیک هم چنین نیست، طب سنتی می گوید تمامی بیماریها بدلیل بهم خوردن شرایط زندگی و تعادل در بدن صورت می گیرد، پس طبیب باید سعی کند تعادل را در بدن برقرار کند، سلولها را از سموم و بیماریها پاکسازی نماید، تا انشاءا... سلامتی حاصل گردد؛ این مهم نیاز به زمان کافی و انجام کامل دستورات طبیب دارد.

2 برای درمان بوسیله طب سنتی باید به طبیب طب سنتی مراجعه کنید؛ طبیب طب سنتی کسی است که از عناصر اربعه، اخلاط اربعه، و طبایع و ... اطلاع کافی داشته باشد، از تن و بدن انسان اطلاع کافی داشته باشد، خدا ترس باشد، برای رضای خدا درمان کند و توکل به خدا داشته باشد، غذاها، گیاهان، آب و هوا را بشناسد و خواص و مضرات هر کدام را بداند و ... ؛ پس لزوماً کسانی هم که مدرک دارند شاید نتوانند به این مهم دست پیدا کنند، پس در انتخاب طبیب نباید به ظاهر و مطب و مجوز توجه کرد، و همین امر بوده که در قدیم طبیبی که انتخاب می کردند و مورد اعتماد بوده تمام خانواده و اقوام به وی رجوع می کردند. ( این است طبیب خانواده )حضرت علی (ع) می فرمایند: هرکس طبابت می کند باید تقوی الهی داشته باشد و خیرخواه و کوشاباشد. کلمه طبیب از اسماء الهی و مختص ذات بارذی تعالی است، تنهابر کسی اطلاق می شود که خود متخلق به اخلاق اسلامی باشد تا به عنوان واسطه موجب تسلی بیمار شود.

3- برای درمان برخی بیماریها و دردهای کوچک می شود به عطاری مراجعه کرد و دارویی از وی گرفت و مصرف نمود ولی در بیماریهای جدی خوردن داروهای متفاوت و تغییر مدام آنها و تجربه تمام توصیه هایی که اطرافیان می کنند، ممکن است زیانبار باشد در نتیجه شما و دیگران را از طب سنتی دور کند، در صورتی که این خود درمانی را طب سنتی قبول ندارد؛ پس به هیچ عنوان بدون مراجعه به طبیب روشهای طب سنتی را انجام ندهید، ممکن است هلاکت بار باشد.

4 برخی به طبیب مراجعه می کنند، دستورات طبیب را عمل می کنند و خوب می شوند و این دستورات را به موارد مشابه توصیه می کنند، طبیب با توجه به شرایط و حالات بیمار دستوراتی را به مریض می دهد و چه بسا برای مریضی مشابه این توصیه ها مرگبار باشد، پس اصلاً طب سنتی را دست کم نگیرید و دستورات طبیب در مورد خودتان را به دیگران پیشنهاد ندهید.

5 داروهای گیاهی نیز باید با دوز مشخص و مدت زمان مشخص مصرف شود، پس به هیچ عنوان دوز دارو یا زمان مصرف آن را تغییر ندهید.

6 در برخورد با بیماریها مهمتر از دارو، پرهیزات یا مواد مفیدی است که طبیب توصیه می کند و چه بسا بدون انجام اینگونه توصیه ها هرچقدر هم دارو بخورید سلامتی به شما بازنگردد.

7 - معمولاً طبیب با دقت و وسواس تمام تجربه خود را بکار میگیرد تا بیماری شما را ریشه کن کند، پس تمام توصیه های طبیب را اجراء کنید و درمان انتخابی نکنید. مثلاْ اگر طبیب میگوید حجامت یا زالو درمانی کنید، دستورات دیگر وی براین اساس تنظیم شده است، حال اگر مریض به بهانه ترس درمان را انجام ندهد، انجام دستورات دیگر طبیب هم اثری نخواهد داشت.

8 برخی از داروهای شیمیایی در ترکیب با داروهای گیاهی واکنش نشان میدهند، پس هنگام مراجعه به طبیب طب سنتی داروهایی که مصرف می کنید همراه داشته باشید و به طبیب اطلاع دهید تا مشکلی پیش نیاید.

9 – روش طبیب این است که ابتداء بدن بیمار را پاکسازی نماید، سپس حالات بیماررا بررسی کرده دارو مناسب را تجویز نماید، واین پاکسازی نیاز به زمان دارد، پس اگر طبیب در مراجعه اول دستوراتی را می دهد و به شما می گوید چند روز بعد مراجعه کنید، به دستور وی عمل کنید و اگر مقداری بهبود حاصل شده گمان نکنید که کار تمام است یا اگر بهبود حاصل نشده گمان نکنید که درمان بی فایده بوده در حقیقت درمان اصلی پس از پاکسازی بدن صورت می گیرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد