مواد لازم:
روغن زیتون 1 لیوان+ارده کمتر از نصف قاشق غذاخوری+نخود پخته 6 الی 7 قاشق غذاخوری+سیر 1 حبه+نمک 21 یک قاشق چایخوری+فلفل قرمز نصف قاشق چای خوری+آب لیمو ترش تازه نصف استکان.
طرز تهیه:
تمام مواد را در مخلوط کن کاملا کنید تا سس یکنواختی به دست آید .درصورت رقیق شدن یک قاشق غذاخوری نخود پخته را به سس اضافی کنید. این سس بسیار خوشمزه است و پایه سس های دیگر به شمار می آید. از این سس می توان برای تهیه سالاد الویه و سایر سالادها استفاده کرد.
خواص:
این سس لینت دهنده دستگاه گوارش و لاغر کننده است
منبع: کتاب تغذیه در طب ایرانی اسلامی.چاپ هفدهم.1390 صفحه 176