طب سنتی و اسلامی

طب سنتی و اسلامی

احیاگران طب ایرانی
طب سنتی و اسلامی

طب سنتی و اسلامی

احیاگران طب ایرانی

یک روش ساده برای پاکسازی بدن

آش یکی از معروفترین غذاهای اصیل ایرانی است که تقریباً در تمام ایران پخته می‌شود. آش چندین نوع است از جمله آش رشته ، آش ماست، آش شله قلمکار، آش جو، آش دوغ و…. ساده‌ترین آن آش رشته‌است که از سبزیجات، حبوبات و رشته و کشک تشکیل شده و از سیر داغ ، پیاز داغ و نعناع داغ برای تزیین آن استفاده می‌کنند.حال قصد معرفی آشی را داریم که نه تنها قدمت طولانی در پاکسازی درون از سموم و اخلاط بدن را داشته و همچنین به دلیل کمک به دستگاه گوارش ، معده ،کبد ، صفرا و کلیه در جمع آوری و دفع سموم ، اخلاط از بدن باعث تضمین سلامت می شود به آش سلامتی معروف است تهیه این آش نیازمند حوصله و وقت کافی بوده و همچنین ذوق و علاقه ای که در آشپزی به نمایش می گذارید در طعم و مزه این آش تاثیر بسزایی خواهد داشت مدت زمان دست یافتن به این سلامتی که ما با مصرف این آش به شما نوید داده ایم 10 روز است که شما عزیزان باید به جای غذاهای چرب و ادویه دار روزانه در این مدت 10 روز از این آش برای دست یافتن به سلامتی استفاده کنید

به یاد داشته باشید راز سلامتی هر شخص آگاه بودن از هر آنچه که می خورد و می نوشد و اینکه ما با خوردن و نوشیدن آنها دچار چه مشکلات ، ناراحتی ها و یا باعث درمان کدام مشکلات و ناراحتی ها می شود پس به فکر سیر شدن و پر کردن معده نباشیم.

اگر تصیمیم جدی به سلامتی کامل گرفته اید با ما همراه باشید . امید است مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد

ادامه مطلب ...

آمریکا چگونه مردم جهان را بیمار می‌کند؟

عملکرد دولتمداران آمریکا طی 35 سال گذشته از انقلاب اسلامی ایران همواره ذهنیتی منفی از این کشور را در ذهن مردم ایران باقی گذاشته است.

روایت جنایات آمریکا علیه مردم ایران بدون شک سیاهه ای طولانی خواهد شد، سیاهه ای که ترور، تجاوز، تحریم و حمایت از مخالفان انقلاب تنها بخش کوچکی از آن خواهد بود.

اما در این میان مطرح کردن یک سوال و پاسخ آن می تواند ماهیت دولت آمریکا را بیشتر نمایان کند؛ «آیا آمریکا تنها به ایران ظلم کرده است؟» 

ادامه مطلب ...

نظر حکیم موسی بن علیرضا ساوجی درباره داروهای فرنگی

نفی داروهای فرنگی از طرف اطبای کهن ایران زمین

این است که جالینوس در مدح ایشان می‌فرماید: «کثرالله عدد المقابر عن امثالهم نعوذبالله من شرور انفسنا» و این همۀ زحمات که کشیدند و فکرها نمودند بیست دوا را باهم ترکیب کردند که به قدر دو، سه مجلس اسهال کند نه این بود که عادت بر ادویۀ قویّۀ مسهله نباشند ولی همیشه رعایت قوّت و مزاج و فصل و عادت و امثال آنها را می‌نموده بوده­اند، به خصوص این ایّام که به جز ادویه‌ای که از طرف فرنگ می‌آورند و جوهریّات(همان ماده مؤثره) استعمال می‌کنند و به قدر یک نخود آن صد مرتبه قی و اسهال می‌آورد و این دوا به جز اینکه اثرسمیت در بدن می‌کند و بدن را اذابه می‌کند و مورث اذیّت‌های فاحش می‌شود و به مرور موجب امراض مزمنه می‌گردد دیگر چه فایده دارد و علم طب به همین جهت مندرس شد و اگر بیچاره عمری را صرف کرده باشد و سالهای دراز مشغول مباحثه و مطالعه و خدمت استادان نموده باشد و تحصیلی در علم طب نموده باشد ، کان لم یکن مذکورا می‌کنند. (حفظ الصحه و سیاست المدن،حکیم موسی بن علی رضا ساوجی،به اهتمام: پناهی، وجیهه،  ص60)

توضیح آنکه در داروسازی مدرن ، ماده مؤثره یک گیاه مثلا ًماده مؤثره شاخه بید را که همان سالیسیلات است استخراج کرده  و مشابه شیمیایی آن را در آزمایشگاه به صورت سنستیک می سازند و از آن به اشکال مختلف دارویی به صورت قرص و شربت و.. استفاده می شود به همین دلیل نیز داروهای مدرن خیلی سریع علائم بیماری مثل درد و دل پیچه و ... را برطرف می کند در حالی که اصل بیماری در بدن بیمار باقی است و فقط علائم آن برطرف می شود. در طب سنتی در موارد بسیار نادر با روش های خاصی جوهر دارویی  گیاه را استخراج نموده و مورد استفاده قرار می دادند ولی به صورت دوز بسیار کم و مدت بسیار محدود و استفاده از جوهر دارو را به صورت طولانی به هیچ عنوان جایز نمی دانستند چون طبیعت مدبره بدن را از برطرف کردن اصل علت بیماری منحرف می کند.

بنابراین حکیم ساوجی هم با توجه به همین موضوع در متن گزینش شده فوق استفاده از داروهای فرنگی را که به این شکل تهیه میشد مردود می داند و نفرین جالینوس را شایسته این اطبا می داند.

برای درک بهتر مطلب در ذیل نقل قول حکیم را به زبان ساده وروان پارسی تبیین می نماییم:

از این روست که جالینوس پزشک بزرگ یونانی کهن درباره پزشکانی که توجهی به داروهای تجویزی خود ندارند می گوید:«  زیاد کند خداوند عدد مقبره های امثال ایشان را پناه می‌‌بریم به پروردگار از پلیدی‌های نفس‌هایمان.» این پزشکان این همه زحمت می کشند و فکر می کنند و بیست دارو را با هم ترکیب می کنند که بعد از دو بار مصرف اسهال ها یا علائم سریع نشان دهد . البته خوردن مسهلات و داروهای قوی بد نیست به شرط تشخیص مزاج و فصل و عادت های بیمار.و امروزه در داروهایی که از فرنگ می آورند از ماده مؤثره دارو استفاده می کنند که مقدار کم آن تأثیر به سزایی دارد در رفع علائم و نه خود بیماری که فقط سمیت دارند و به بدن ضرر می رسانند موجب امراض مزمن می گردند. ودر ضمن می گویند علم طب کهنه شده و اگر طبیبی عمر خود را در آموختن طب صرف کرده باش و نزد اساتید مجرب سالها کسب علم کرده باشد و تحقیق و تجربه و تمرین کرده باشد ، او را رد کرده و توجهی ندارند.